Over mij

Mijn naam is Saskia van Braam en ik ben geboren in 1986 te Zaandam. Na vele verhuizingen door de Zaanstreek woon ik momenteel in Wormer met mijn dochter Ziggy, hondje Kira en twee katten Mustang & Moby.

Mijn blog ben ik begonnen om van me af te schrijven. Ik heb in het leven veel meegemaakt, ik heb veel te vertellen, ik deel graag en ik houd van het creatieve aspect van een website.

Het (single) moederschap, mijn struggles, weightlifting, het dagelijks leven en de kleine dingen die me gelukkig maken. Naast een blog is mijn pagina ook een weergave van fotografie, Bars en kleine projectjes (zoals mijn keychains). Vandaar ook het fotografie gedeelte (waaronder natuur, reisjes, portretten) wat binnenkort steeds meer vorm zal krijgen.

Jeugd
In mijn jongere jaren heb ik van dichtbij o.a. een drugs,- en alcoholverslaving, eetproblematiek (zowel boulimia als anorexia), Niet-Aangeboren Hersenletsel en de dood van een dierbare meegemaakt. Tevens heb ik twee jaar in een pleeggezin gezeten voordat ik op mijn 18e in kraakpanden ging wonen.

Studie
Met mijn voorliefde om mensen te helpen en te begrijpen, heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd en afgerond. Mijn minor Sociale Psychiatrie in Cliëntperspectief, scriptie ‘Veiligheid bewaren en agressie voorkomen bij jongeren met autisme’ waren zeer interessant maar na enkele jaartjes als persoonlijk begeleider te hebben gewerkt heb ik besloten dat carrière gebied naast me neer te leggen.

Fotografie
In 2002 kreeg ik mijn eerste digitale camera en ik begon mijn daily life vast te leggen. De dingen die je altijd voor lief neemt maar mist als ze er niet meer zijn. Rond 2006 verdiepte ik me meer in fotografie en deed diverse projecten; oudere mensen in een bejaardentehuis, tienermoeders met kinderen en modellen van modellenbureau’s. De natuur heb ik altijd fijn en rustgevend gevonden om te fotograferen.

Sport
Op 26 jarige leeftijd begaf ik me voor het eerst in een gym en ik vond het heerlijk. Ik begon al snel ‘serieuzer’ te trainen en deed naast weightlifting ook aan zaktraining (kickboksen op de zak), Zumba en yoga. Weightlifting is voor mij een belangrijk aspect in mijn leven. Ik ben een (doem)denker en door fysiek uitdagingen aan te gaan raak ik meer in balans.
Wil je ook graag gaan trainen maar weet je niet hoe je moet starten? Ik maak kant en klare fitness schema’s voor vier dagen per week. Deze kun je vinden onder Savage Fit.

Bars
Door mijn onstuimige jeugd en bijzondere sprongen die mijn leven heeft gemaakt, heb ik veel levenservaring opgedaan. Dat kan er nog wel eens voor zorgen dat ik ‘vol’ zit in mijn hoofd. Door mijn Bars te laten runnen, merk ik een ontspannenheid krijg die ik nooit eerder heb ervaren. Alsof je weer helder kan zien. In de weken na het runnen van de Bars, merk ik kleine positieve veranderingen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik wilde leren hoe ik andermans Bars kan runnen. Ik heb hiervoor twee opleidingen gedaan en mag mezelf nu Bars Practitioner noemen. Voor in de toekomst wil ik nog graag Facilitator worden; dat houdt in dat ik mensen mag opleiden tot Practitioner. Ik vind het zo ontzettend mooi om dit te mogen delen met mensen en vooral om ze er mee te helpen.
Wil je meer lezen over Bars of ervaren hoe het is om je Bars te runnen? Kijk op Bars

Ziggy en het moederschap
Mijn dochtertje Ziggy Sophia Rose is geboren in maart 2018 en ik ben een single mommy. Moeder zijn is echt de mooiste ervaring in mijn leven. In mijn blog schrijf ik af en toe over het moederschap en hoe ik het ervaar. Ook Ziggy’s sprongetjes en ontwikkelingen deel ik graag.

Mocht je je verhaal willen delen, om advies vragen of gewoon een opmerking willen plaatsen; Je kunt dagelijks contact opnemen via email savagecastle@icloud.com