Red-actie Philodendron selloum

Waar ik deze gígantische Philodendron selloum zou gaan neerzetten, echt geen flauw idee, maar hij MOEST mee! Sinds ik in het tuincentrum kom sinds enkele maanden, stond ‘ie daar al in een hoek. Precies op zo’n plek dat je er tegenaan rijdt of over de bladeren heenrijdt omdat ze hangen en in je gangpad liggen. Ik besloot eens wat nader te kijken. Ja hoor, ook deze was bedolven onder andere planten. Een paar bladeren zijn dan ook beschadigd en hij zag er sowieso flink gehavend uit.

Verschil van 48 uur: liefdevolle behandeling waarbij ik hem uit z’n pot heb gehaald waar alle wortels vastgekleefd zaten, lekkere nieuwe kokospotgrond met perliet en gewone potgrond gemixt, preventieve spray behandeling met lauw water – spiritus – azijn & groene zeep, even goed laten drinken via de onderkant en voila. Wat een krachtige, prachtige plant.

Ik moest even m’n eetkamer een beetje omgooien, maar hij staat!

(En er staan er nog twee in het tuincentrum, net zo ‘verwaarloosd’ als deze daar. Eigenlijk vind ik dat ze die aan mij moeten doneren 🤣)

After!
Before!

Geplaatst door

❛𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚕𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐𝚜❜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s