Calathea Leopardina

Deze Calathea Leopardina kocht ik een paar weken geleden in een tc, om er bij thuiskomst achter te komen dat ze onder de spint zat. Rookie mistake, 50% korting doet nu wel alarmbellen rinkelen.

Ik kreeg veelal de tip om haar weer terug te brengen, maar ik besloot toch de gok te wagen en het gewoon te proberen.

Eerst blad voor blad afgenomen met schoonmaakdoekjes. Daarna alle aarde verwijderd. Meedere douches gegeven (waarbij ik haar ondersteboven hield), met tussenpauzes van ong 20 min. Vervolgens weer alle bladeren afgenomen. Dit keer met een mix van groene zeep, brandspiritus en warm water. Heb haar eigen flink aangepakt. Alle bladeren weggeknipt die ik niet mooi vond.

In de dagen, weken daarna regelmatig gesproeid. Gecheckt op spint uiteraard. Bloemen weggeknipt. Lelijke bladeren weggeknipt. Beetje bij elkaar gehouden dmv een touw. Op een lichte/halfschaduw plek gezet. Ze vindt het best leuk bij me geloof ik want nu maakt ze dankbaar veel nieuwe bladeren aan. Heb zojuist weer drie bloemen weggehaald (ik wil dat ze de energie steekt in het herstel). Volgens mij komt ze er wel πŸ’šπŸŒΏ

Geplaatst door

β›πšŒπš˜πšžπš—πš πš’πš˜πšžπš› πš‹πš•πšŽπšœπšœπš’πš—πšπšœβœ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s