Recensie: Alpha

★★★★☆

Alpha is een avonturenfilm uit 2018 die gaat over Keda (20.000 jaar geleden), een jongeman die met zijn vader & tribe op pad gaan om van Keda een goede jager te maken. Keda krijgt een ongeluk, raakt bewusteloos en de krijgers laten hem voor dood achter omdat ze hem niet kunnen bereiken. Hij ontwaakt uiteraard en probeert zijn weg terug naar huis te vinden. Onderweg sluit hij vriendschap met een wolf (Alpha).

Archeologisch en geografisch gezien schijnt er van alles mis mee te zijn (according to reviews on the interwebs), maar ik vond het een erg leuke en vermakelijke film. Als je van dieren houdt, en in dit geval honden, dan denk ik dat je het ook een mooie lieve film zult vinden. De cinematografie (de beelden die voorkomen, elke stil beeld lijkt wel een perfecte foto te zijn) vond ik echt geweldig. Ook het kleurgebruik, de outfits, de karakters, de styling, de scenes met de wolf, allemaal dikke prima. De taal die ze spreken is een fantasietaal en je hebt dus de ondertiteling wel nodig om de film te volgen.

Ik vond het echt een leuke film, maar 1 ding vond ik veruit onrealistisch: de heenweg met de tribe lijkt vrij kort te zijn, maar de terugweg met Alpha samen lijkt wel 3 weken te duren en honderden kilometers.

Alpha

Fotocredit bovenste afbeelding

Fotocredit onderste afbeelding

Geplaatst door

❛𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚕𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐𝚜❜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s