Recensie: Dumplin’

★★☆☆☆

Netflix-film uit 2018 met Jennifer Anniston als nare beauty-queen moeder van een plus-size dochter. Vrij voorspelbare film maar een makkelijke wegkijker. Het gaat over Willowdean die meedoet aan een beautyqueen wedstrijd om een punt duidelijk te maken en om juist niet haar best te doen om te winnen. Voor mijn gevoel de zoveelste film waarin duidelijk gemaakt wordt dat plus-size meiden óók mooi zijn waardoor het voor mij juist een beetje pijnlijk wordt dat dat uberhaupt nog een kwestie is die zo benoemd moet worden.

Anyways: er zitten vrij leuke elementen in de film, zoals de karakters die wel aangenaam zijn om te zien en het goede filmwerk. Maar aan de andere kant slaat de film voor mij een belangrijk deel over: namelijk de nadruk die wordt gelegd op Dolly Parton. Ik had toch op zijn minst verwacht dat er een duidelijke link werd gelegd, zoals een eerbetoon, of dat Dumplin’ (nickname van hoofdpersonage Willowdean) een mooi nummer zou zingen. Helaas. Het is wel een feelgoodmovie en daar houd ik van.

Foto van deze website

Geplaatst door

❛𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚕𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐𝚜❜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s