Recensie: After Life

★★★★★

Een heerlijk aandoenlijke lieve serie, geschreven en geacteerd door Ricky Gervais (The Office, Extras).

Nadat Tony (Ricky Gervais) weduwnaar wordt, is hij ongelukkig en heeft hij de pest op iedereen in. Hij vindt dat hij vanaf dat moment alles kan zeggen tegen iedereen want hij heeft toch niets meer te verliezen. De vriendschappen die hij heeft vanuit zijn werk, met de straatprostituee, de postbode, de weduwe die hij ontmoet op de begraafplaats, de lokale junk, de hond, de verzorgster van zijn vader; zijn stuk voor stuk aandoenlijk.

De serie laat zulk mooi acteerwerk van Gervais zien.  Hij weet zo mooi de fijne grens tussen verdriet, sarcase en humor dicht bij elkaar te leggen.

Ik zou graag nog 1001 dingen willen typen, maar het enige wat ik kan zeggen is: zeker kijken (en ik houd doorgaans niet eens van drama’s).

Fun Facts: er zitten superveel leuke acteurs in. De weduwe die hij ontmoet op de begraafplaats (zie uitgelichte afbeelding hierboven) is Penelope Wilton. Zij speelde een prachtige rol in Downton Abbey. En ze is getrouwd geweest met de acteur die Bilbo in LOTR speelde. Tony’s psychiater wordt gespeeld door Paul Kaye (GoT’s Thoros of Myr) en Tony’s vader door David Bradley (GoT’s Walder Frey).

Foto credit

Geplaatst door

❛𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚕𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐𝚜❜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s