Puzzle Feed Instagram

Hoe maak je een Puzzle Feed voor je Instagram pagina? Er zijn talloze voorbeeldjes te vinden op het internet, maar HOE maak je zoiets als leek? Nu ben ik zeker weten een leek, dus als ik het kan, kan jij het ook! Je hebt hiervoor wel een aantal apps nodig. Welke ik heb gebruikt staan bij de beschrijving.

Ik schrijf hier vanuit mij en wat IK heb gedaan met wat provisorisch handelen. Ik heb veel ‘onderzoek’ gedaan op het internet en kwam uit op een paar handige tips:

1. Kies uit hoeveel foto’s je wil plaatsen in je puzzle. Ik heb gekozen voor 12, maar bij de nieuwe doe ik er 9. Twaalf foto’s kosten wel meer werk om voor te bereiden.

2. Kies je basiskleuren hoe je je Instagram wil vormgeven. Blijf gewoon dicht bij jezelf. Ik houd van marmer, roze en wit en heb die kleuren met elkaar gemixt! Ik heb deze kleuren als de achtergrond voor mijn foto’s gedaan. Ik heb hiervoor de app “A Design Kit” gebruikt.ADK_0193

 

3. Wàt wil je op je Instagram zetten? Kies ongeveer 4 onderwerpen uit. Voor mij is dat geworden: Motherhood, Interior, Outfits & Coffee. Soms mix ik er nog wat tussendoor zoals een Selfie, Throwback of Nature / City. Voor mezelf is dit gewoon handig als geheugensteuntje en dat ik niet te vaak dezelfde onderwerpen bij elkaar in de buurt zet, zodat ik veel afwisseling heb. Ik heb hiervoor weer de app “A Design Kit” gebruikt. Je doet hier verder niets mee op je instagram, gewoon handig om te gebruiken bij je opzet.

ADK_0198

4. Edit je foto’s op een manier waarop jij dat leuk vindt. Ik vind het leuk als er een roze ondertoon is met wat flares. Ik heb hiervoor de app “Afterlight” gebruikt.

IMG_6585

5. En dan is het een kwestie van al je foto’s in je achtergrond te slepen (dat deed ik op mijn MacBook) en op zijn plek te zetten. Ik heb hiervoor Photoshop gebruikt.

layout01

6. Daarna verplaatste ik deze collage weer naar mijn iPhone en hakte ze in 12 stukken met de app “Griddy Pro

7. Je uploadt ze in de goede volgorde op je Instagram et voilà!

Mijn Instagram: https://www.instagram.com/saskia.savage/

Geplaatst door

❛𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚕𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐𝚜❜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s