Genderreveal Party Ziggy

Tijdens mijn zwangerschap wou ik graag het geslacht weten van mijn baby. Dat kun je rond de 14-15 weken al weten door middel van een geslachtsbepalende echo. Ik wou er graag een feestje van maken. In de VS zijn genderrevealparties best wel bekend, maar hier niet zo. Toch is het heel leuk & makkelijk om ook te doen!

Hoe pakte ik het aan?

Je vraagt bij je verloskundigenpraktijk (of een andere praktijk) een geslachtsbepalende, extra, echo aan. Aan de echoscopiste vroeg ik of zij het geslacht NIET wilde verklappen, maar bij de echo / op een papiertje opschrijven. Deze echo deed ze in een envelop en maakte ze dicht met een nietje.

De gesloten envelop met de bekendmaking van het geslacht gaf ik aan een bakker. Deze maakte een heerlijke slagroomtaart met in de binnenkant roze of blauwe vulling. Op de ochtend van de genderreveal haalde ik de taart op.

Je kunt er trouwens voor kiezen om zelf wel het geslacht te weten en dat de genderreveal leuk is voor je familie & vrienden, maar ik vond het extra leuk als ik het óók niet zou weten! Bij het aansnijden van de taart zou ik er zelf dus ook voor het eerst pas achterkomen of ik een zoon of dochter zou krijgen. Vet spannend! Let wel op: snijd met 2 messen. Als je je ene mes in de taart doet en het er vervolgens uithaalt, kan het natuurlijk zijn dat er roze of blauw aan blijft hangen. Zorg daarom dat je een tweede mes gebruikt om de verrassing extra groot te maken. Dat moment dat je dan die taartpunt optilt met roze of blauw….

Voor een genderrevealparty kun je uitnodigen wie je wilt, en je kunt het versieren zoals als je wilt. Ik deed klassiek roze & blauwe slingers, boy & girl ballonnen, roze & blauwe servetjes etcetera. Ook vroeg ik aan mijn gasten of ik een zoon of dochter zou krijgen en liet ze turven op een kladblok. Het merendeel dacht dat ik een meisje zou krijgen, maar ik was er zelf heilig van overtuigd dat het een jongen zou zijn. Hun favoriete namen liet ik opschrijven ter inspiratie.

Om stipt 14.00 uur sneed ik dan eindelijk de taart aan. Ik was zo ontzettend zenuwachtig en vrolijk! Hieronder een filmpje met mijn reactie.

 

Ziggy Sophia Rose
Hoe kwam ik op de naam Ziggy? Na het aansnijden van de taart, terwijl iedereen een beetje met elkaar zat te praten, leek het alsof ik door de bliksem werd geraakt. Het was opeens ZO duidelijk! Ik kreeg “Ziggy” door en ik wíst vanaf dat moment dat mijn dochtertje Ziggy zou heten. In het verloop van de zwangerschap gebruikte ik het als ‘werknaam’, want ik vond telkens ‘de baby’ zeggen zo stom. Ik wist nog niet 10000% zeker of ik haar definitief zo zou noemen maar op het moment dat ze geboren was, wist ik dat ze Ziggy was. Ziggy Sophia Rose om precies te zijn. Ziggy is een naam die ik mijn hele leven al hoor (Ziggy Stardust) en ik vind het persoonlijk een ontzettend stoere naam.

Geplaatst door

❛𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚕𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐𝚜❜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s