Re-Circle

“ReUse, Reduce & ReCycle”

Een paar weken geleden vroeg ik via mijn Instagram welke interieur stijl jullie bij mij vinden passen, aangezien ik echt totaal geen gevoel voor stijl dacht te hebben. Vrijwel iedereen reageerde met “Bohemian” en ik kon mezelf daar goed in vinden nadat ik had uitgezocht wat het eigenlijk was. Mijn journey om ons huis leuker te maken begon bij het zoeken naar coole spulletjes in kringloopwinkels. Hoe die journey verder is gegaan en hoe het resultaat is geworden beschrijf ik een andere keer. Voor nu wil ik graag dieper ingaan op één van de kringloopwinkels waar ik rondkeek.

Re-Circle
Bij het Hemburgterrein in Zaandam zit de Noppes, die kende ik wel en ging ik ook wel regelmatig langs. Iets meer naar rechts bij de gebouwen zag ik een mooie rotanstoel in de etalage bij een winkel die er verlaten uitzag. Maar hee, er waren meer panden. Bij een van die panden stond de deur open en er stonden veel meubels binnen. Nieuwsgierig als ik ben, waagde ik een gokje en stapte naar binnen. Het leek op een winkel die net open was en de jongens waren hard aan de slag. Deze kringloopwinkel heet Re-Circle (supergoede naam!) en hebben leuke uitschieters in mooie vintage & industriële spullen.

In het eerste gedeelte waar je binnen komt, staan al flink wat mooie meubels zoals kasten, banken, stoelen en tafels. Veel zijn vintage en hebben een coole look. Maar er is nog een tweede gedeelte! Brutaal als ik ben, waagde ik ook een gokje daar. Het achterste gedeelte van de winkel is ook begaanbaar, maar nog niet helemaal ready. Ook logisch als je er pas net in zit, toch? Er stonden, naast nog meer banken, bedden en witgoed, allemaal tassen en dozen vol met spulletjes. Waar een ander misschien bedankt en terugloopt naar het voorste gedeelte, kneep ik in mijn handen. Ik ben namelijk een advanced struiner en weet dat er juist pareltjes zitten in die tassen en dozen. Je moet ze alleen kunnen ZIEN. Stuk voor stuk bekijken wát er precies in zit, visualiseren waar het goed tot zijn recht kan komen. Dus ik kwam al vrij snel aan met wat spulletjes die ik leuk vond. Jeffrey, de eigenaar, vroeg (de tweede keer dat ik langskwam) of ik niet een vintagehandelaar was haha. Neen, was het maar zo. Ik besloot wat meer leuke spulletjes uit de tassen te halen en ze in de winkel te zetten. De jongens, Jeffrey & Vincent, zijn echt keigoed in het neerzetten van de meubels en hebben een goed oog voor kwaliteit van de spullen. Alleen, zoals in alle mancaves, zie je dat er wel een vrouwenhand nodig is om de boel wat ‘gezelliger’ te maken. Dus hier en daar een vaasje met bloemetjes, een schaaltje met kandelaars etc.

Ik vond het echter zó leuk bij Re-Circle dat ik ze graag nog meer onder de aandacht wou brengen. Jeffrey gaf me groen licht om een Instagram voor ze aan te maken. Dat hoef je tegen mij geen tweede keer te zeggen. Ik maakte gelijk maar even een nieuw logo, plaatste foto’s op de insta, deelde ze op de Facebookpagina en voila. Ik probeer nu elke keer als ik langs ga wat spulletjes leuk op de foto te zetten. Ik hoop echt dat ze de credits krijgen die ze verdienen, want het is echt een leuke winkel (vind ik).

Maar wat doen ze? Naast dat ze een Kringloopwinkel hebben, hebben ze een Bezorgservice voor de goederen die je daar hebt gekocht, bieden ze computerhulp, doen ze aan woning & bedrijfsontruimingen, hebben ze een ophaalservice én hebben ze een leuke website waar ze bijv tips geven over wat je zelf kunt doen om duurzamer te leven
Re-Circle bevindt zich op de Cornelis Ouwejanstraat 21 te Zaandam. Ze zijn geopend van maandag – zaterdag van 11 – 17 uur. Check ze uitttt. Zeker de moeite waard, al helemaal als je houdt van struinen zoals ik.

Geplaatst door

❛𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚕𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐𝚜❜

2 reacties op ‘Re-Circle

  1. Ja Sas
    Ik heb er te vroeg voor de deur gestaan ( 10 uur)dus was nog gesloten
    Volgende keer ga ik er zeker een kijkje nemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s