Powervrouw Synthia Stoffer

Vandaag wil ik graag aandacht voor powervrouw Synthia Stoffer! Zij heeft een zelfverdedigingsprogramma genaamd JUNO ontwikkeld, door vrouwen voor vrouwen, waarin iedere vrouw leert om zich te verdedigen tegen seksueel geweld en ongewenste intimiteiten. Hoe ontspannend zou het zijn als je ook ’s avonds zelfverzekerd over straat zou kunnen?

Op 15 oktober hoorde ik op radio Noord Holland een interview met Synthia. Woorden als ‘krav maga’ en ‘zelfverdediging’ kwamen voorbij en ik was gelijk geboeid. In een grijs verleden heb ik zelf wat lesjes krav maga gevolgd en heb dat als zeer waardevol ervaren.

Wat is Krav maga?
Krav maga is een verdedigingskunst die zijn oorsprong vindt in Hongarije en verder is ontwikkeld in Israel. Het kenmerkt zich door de no-nonsense benadering; de trainingen zijn gebaseerd op zeer realistische situaties zoals gevaar ’s nachts, ontvoeringssituaties of aanvallen met een wapen. De technieken die je leert sluiten voornamelijk aan op je natuurlijke reflexen omdat het de bedoeling is dat het snel effect heeft. Het verschil tussen een vechtsport en dit zelfverdedigingssysteem is dat Krav maga niet aan regels is gebonden. Alles is toegestaan om in de situatie te overwinnen; denk aan trappen naar het kruis, ogen uitsteken met je vingers, ellebogen naar het hoofd etc. Krav maga is bedoeld om je te leren overleven in een gevaarlijke bedreigende situatie, waarin je alles zal moeten doen om te overwinnen, als een conflictsituatie onvermijdelijk is geworden.

JUNO Self Defense Training
Synthia Stoffer leert je in haar JUNO Self Defense programma echter meer dan alleen Krav maga technieken, namelijk ook hoe je je mentaal kan verdedigen en hoe je omgaat met de emoties die erbij komen kijken.

Wat cool! Dat willen wij vrouwen natuurlijk ook allemaal leren. Hoe en wat? En waar en wanneer? 
Juno Self Defense Training heeft een eigen website waarop we kunnen lezen dat het kernprogramma uit 3 cursussen van 6 weken bestaat: Basics, vervolgens Intermediate en (op uitnodiging) Advanced. De cursussen vinden plaats in Amsterdam, Utrecht of Haarlem. Klik hier om te kijken wanneer en waar ze zijn.

Even terug naar het radio interview, wat je overigens hieronder kunt beluisteren. Synhtia sprak ook over haar boek “Vechten als een Vrouw“. Het boek is een combinatie van persoonlijke ervaringen, harde data en praktische adviezen die gebaseerd zijn op de JUNO-filosofie Aware – Prevent – Action. Ze moedigt je hierin aan om belemmerende overtuigingen vanuit je opvoeding los te laten, je grenzen aan te geven, duidelijk te communiceren en je kracht in te zetten waar en wanneer dat nodig is [achterzijde van Vechten als een Vrouw].

Zoals Synthia zelf heel wijs zegt:

“Het is beter om de vaardigheden te beheersen en ze niet nodig te hebben dan andersom.”

Daar sluit ik me volledig bij aan, terwijl ik data bekijk om me in te schrijven. Synthia, je bent een topper.

Geplaatst door

❛𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚕𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐𝚜❜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s