Citytripje Parijs – september 2018

“Collect moments, not things”

Thalys
Wist je dat je voor €35 een enkele reis naar Parijs hebt met de Thalys? De reis duurt ongeveer 3 uur en 20 minuten. Het ziet er van binnen ongeveer net zo uit als een gewone sprinter, maar dan luxer: alles is rood bekleed en een stuk rustiger qua volume. De kinderwagens kun je ingeklapt plaatsen in de kofferstellages. 

Er zijn voldoende toiletten beschikbaar en er zijn in de treinstellen 7, 17 en 27 zelfs verschoonhokjes te vinden. Deze zijn voorzien van een zacht aankleedkussen met daarop van dat afscheurpapier voor de hygiëne. Je kunt je babyfles hier ook verwarmen. En, zoals ik heb gedaan, ook je baby borstvoeding geven.

FM Hotel
Gelegen in het 18e arrondisement heb je het FM Hotel. Het is een budget hotel, met recht tegenover een supermarktje. Als je houdt van een ghetto buurt, moet je hier zeker naartoe gaan. Je krijgt een goede conditie aangezien er geen lift aanwezig is. Wel krijg je twee een-persoonsbedden als je een een-persoonskamer hebt geboekt. Laat je niet misleiden; er wordt aangegeven op de booking.com website dat ze een babybedje beschikbaar hebben, en dat je dat even moet kortsluiten dmv emailen. Zelfs als je dat hebt gedaan, en je krijgt een bevestiging van je reservering voor je babybedje, blijkt in het hotel dat er geen babybedjes aanwezig zijn. Wel mag je gebruik maken van het kindermatrasje en die bijvoorbeeld op de tegelvloer te plaatsen en daar je baby op te leggen (aldus hun tips). Zelf plaatsen we de twee eenpersoonsbedden tegen elkaar.

Zelf heb ik deze kamer per ongeluk geboekt terwijl ik dacht deze slechts te reserveren. Even opletten op de booking.com site dus, om de optie “gratis annuleren” aan te vinken. Dit hotel zou ik je helaas niet aanraden.

Metro en Uber
Als je met baby’s op stap bent in Parijs en je wil lekker gaan sightseeing: het is niet mogelijk om de metro in te gaan als je wandelt met je kinderwagen. Er zijn geen liften aanwezig. Wat je wel kunt doen: heel veel wandelen. Een taxi. Een bus. Of onze lifesaver: een Uber bestellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een “Van”. Als je met twee moeders, twee baby’s en twee wagens bent, is deze de meest geschikte keuze. De wagens kunnen achterin en je kunt heerlijk ruim zitten in de luxe (doorgaans Mercedes Benz) busjes met geblindeerde ramen voor de VIP-feel. Let wel op: de chauffeurs besteden geen aandacht of je baby los of vast zit, dus het is aan jou om bijv. je Maxi mee te nemen of je baby op schoot te houden.

VIP Uber Van

De Franse mensen
Om op de ‘harde manier’ een taal te leren, zou je echt eens naar Parijs moeten gaan. Ook al is overduidelijk aan je te zien dat je een toerist bent, de Fransen zullen je behandelen alsof je perfect Frans spreekt en verstaat. Ergens zou je dit als een compliment kunnen beschouwen. Ze spreken en verstaan zelf doorgaans geen Engels, wat mij toch wel echt een wereldtaal lijkt. Tegen het einde van je reis zul je merken dat je sneller Frans verstaat en te pas en te onpas “Merci beaucoup” en “Au Revoir” zegt, ook als je al in Nederland bent.

Een kleine opmerking; doorgaans zullen de Franse mannen, en ook vrouwen, niet voor je opzij gaan op straat, als zij de stoep blokkeren, als je eraan komt met je kinderwagen. Hierdoor zul je dus even een detour moeten maken op de straat, waar de auto’s wel op topspeed rijden.

Oke alle gekheid op een stokje: Dankzij Uber hebben we ontzettend veel kunnen zien en begeef je je zeer makkelijk en snel naar je bestemming.

Notre Dame
De Notre Dame, wie kent ‘m niet? Quasimodo? Het staat vast wel op je lijstje om te bekijken. Ik zou dat ook zeker doen, want het gebouw is erg innemend. Vooral het klokkenspel van 18.00 uur is bijzonder om te horen.

In de buurt van de Notre Dame kun je ook veel bekijken, zoals Le Fumoir, wat gelegen is tussen de ND en het Louvre in. De winkelstraten in die gehele omgeving zijn ook leuk om te shoppen. In de beautywinkel Sephora zijn zeer vriendelijke, behulpzame, Engelssprekende werknemers aanwezig.

Louvre
Het Louve Museum is uiteraard een prachtig, immens museum. Als je een ticket met “Skip the Line” vooraf koopt, kun je vrijwel direct naar binnen gaan en hoef je gelukkig niet zo lang te wachten in de rij. Indien je met een kinderwagen bent, mag je met een grappige ronde open lift naar beneden. Het Louvre is druk, maar wel overzichtelijk. Toegankelijk voor mindervaliden, kinderwagens, er zijn genoeg toiletten en ook gelegenheden om baby’s te verschonen.

Tip: kijk regelmatig even omhoog in het Louvre. Prachtige plafonds.

Sacre Coeur
Als je eenmaal de top hebt weten te bereiken, kun je over de hele stad uitkijken. Alleen al voor het uitzicht zou je hierheen kunnen gaan. Prachtig en rustgevend. De Sacre Coeur is natuurlijk zelf ook indrukwekkend en zeker de moeite waard om van binnen te bekijken.

Eiffeltoren
Iedereen kent de Eiffeltoren wel en het is zeker een must-see in Parijs! Achter de toren is een groot grasveldje en het is wel fijn om daar even te zitten op een van de vele bankjes. Het is gelegen in een fijne buurt met leuke winkeltjes en mooie straatjes.

Aanrader om te lunchen: L’Eclair. Zeer lekkere veggie burger, overheerlijke cafe latte, goodlooking Engels-sprekend personeel, leuke winkelstraat. Adres: 32 Rue Cler, 75007 

Voor meer foto’s, kijk hieronder!

Geplaatst door

❛𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚕𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐𝚜❜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s